Szolgáltatások

IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐ >>

Üdvözlöm, Fehér László restaurátor, műtárgy igazságügyi szakértő vagyok. 1990-től restaurátorként, 2004 óta pedig műtárgy igazságügyi szakértőként is  dolgozom.

Rendőrség, bíróság, biztosítók és magánügyfelek számára végzek független szakértői véleményezéseket.

BÚTORFELÚJÍTÁS >>

Idővel minden bútorra ráfér egy felújítás, az antik bútorok esetében ez többet jelent egy egyszerű átfestésnél.
Miután restaurátor műhelyünkbe kerül egy antik bútor, felmérjük korát, felkutatjuk a bútor eredeti állapotára, kinézetére vonatkozó információkat. Ehhez mérten feltárjuk a bútor javításának szükséges részeit, melyről pontos, mindenre kiterjedő írásos dokumentumot készítünk.

BÚTOR RESTAURÁLÁS >>

Miután restaurátor műhelyünkbe kerül egy antik bútor, mindenképpen szemügyre kell vennünk az állapotát, hogy milyen munkáltatokat kell elvégezni rajta. Ezt követően egy állapotleírást készítünk, aminek pontosan tartalmaznia kell a szükséges munkafolyamatokat,alkalmazni kívánt eljárási technológiákat, illetve a használandó vegyszereket, alapanyagokat.

ARANYOZÁS >>

Az aranyozás esetében alapvető problémát jelent, illetve jelenthet, hogy sok esetben a felújítandó műtárgy – az eredeti művészi elképzeléstől eltérően – hozzá nem értő módon került javításra.

Többnyire a problémák ott szoktak jelentkezni, hogy nem a megfelelő tudással nyúlnak hozzá és nem a megfelelő minőségű alapanyagokat használják a megbízott vállalkozók.

POLITÚROZÁS >>

A politúrozás teljes különálló szakértelmet igényel, ahol a szakembernek minden esetben tudnia kell, hogy milyen faanyag kerül politúrozása, és annak megfelelő sűrűségű politúrt kever be.
A politúrozás minden esetben egy grund felvitelével kezdődik, amelyet megfelelő száradási idő után, több rétegben visszük fel a felületre, itt a politúr húsosságát adjuk meg.

ANTIK BÚTOR KÉSZÍTÉS >>

Fontos kiemelni, hogy mielőtt egy antik bútort készítünk megrendelésre, körültekintően tájékoztatni kell az ügyfelet is arról, hogy egy antik bútor készítésénél, mely megrendelésre történik, a bútornál fel kell tüntetni, hogy nem egy eredeti darabról, hanem egy másolati példányról beszélünk.

ANTIK BÚTOR RESTAURLÁLÁS >>

Miután restaurátor műhelyünkbe kerül egy antik bútor, mindenképpen szemügyre kell vennünk az állapotát, hogy milyen munkáltatokat kell elvégezni rajta.

Ezt követően egy állapotleírást készítünk, aminek pontosan tartalmaznia kell a szükséges munkafolyamatokat, alkalmazni kívánt eljárási technológiákat, illetve a használandó vegyszereket, alapanyagokat.

KÉPKERET RESTAURÁLÁS >>

A képkeretek esetében is jelentőséggel bír a keret keletkezésnek ideje, hiszen felújításának, restaurációjának folyamatát meghatározza. Vannak gipsznyomatos, és vannak a fából és különböző formák kifaragásával keletkezett keretek. Megkülönböztetünk még matt- , illetve fényarannyal bevont kereteket. Minden esetben az eredetileg használt technológia és alapanyagok alkalmazása a szükségszerű.

AUTÓ FABETÉTEZÉSE >>

A különböző járművek igényes, szép fabetéteinek élvezete ma már nem csak akkor adatik meg, ha a sorozatgyártás keretében azzal ellátják a járművet, hanem akkor is, ha eredetileg műanyag elemekkel készültek az egyes elemeket a gépjármű – legyen az autó, hajó vagy repülőgép – belső terében. Hogy miként? Utólagos fabetétezéssel.