Restaurátor

Üdvözlöm, Fehér László, antik bútor restaurátor vagyok.

1990 óta foglalkozom bútorrestaurálással. Eredetileg faipari technikusnak tanultam és teljesen véletlenül alakult úgy, hogy restaurálni kezdtem, megbíztak, hogy újítsak fel egy ónémet kistálalót. Kihívásnak tekintettem a felkérést és beleástam magam a szakirodalomban, hogy megfelelően feltudjam újítani a bútort. És sikerült.

Ekkor döntöttem el, hogy ez lesz a szakmám, így az Iparművészeti főoskolán szereztem meg végzettségemet. Azóta ezekkel az “öregekkel” dolgozom, azokkal a bútorokkal, amikről már teljesen lemondtak tulajdonosai olyan rossz állapotba kerültek, és olyanokkal is, amiknek éppen csak megkopott szépsége, de a kezem alatt újra visszakapják régi pompájukat.

Nem mindig a felújításból fakadó anyagi haszon miatt jönnek hozzám az ügyfelek, hanem sokszor érzelmi okokból, akkor ha örökségből jutottak az antik bútorokhoz. Akárhogy is, filozófiám, hogy az ügyfél, tudja mit fog kapni, hiszen igazságügyi szakértőként is tapasztalom: a szakemberek sokszor ígérnek olyat, amit nem tudnak betartani, ebből adódnak később azok a peres ügyek, amiben én szakértőként veszek részt.

Ezért minden egyes megbízás előtt bemutatom, hogy az ügyfél mit fog kapni, mégpedig a bútor egy mintadarabjának, mint például egy fiók, teljes körű felújításával. Ezen megnézheti az ügyfél, hogyan fog kinézni a bútor teljesen kész, felújított állapotában.

Ezért teszek közé honlapomon olyan videókat, amin az látható, hogy egy erősen használt bútort hogyan restaurálunk, illetve, hogy a felújítást követően hogyan néz ki. További jó böngészést kívánok.
Fehér László

Képzettség, szakmai tapasztalat

1990-2002 restaurátor, egyéni vállalkozó

Sajtópublikációk

1993-2002 – Bútorok hamisítása, Egy magángyűjtő hogyan veheti észre az adott bútor eredetiségét. Melyek azok a főbb hamisítási stratégiák, melyek alapján észre lehet venni, hogy az adott bútor valódi-e, avagy hamisítvány.

  • Észak-Magyarország,
  • Déli Hírlap,
  • Heves Megyei Hírlap,
  • Mai Nap – Cikksorozat a hamisításokról, illetve a Magyarországon fellelhető főbb bútorstílusokról, azok ismertetőjeleiről.
  • Kurir – Restaurálás a gyakorlatban Egy adott stílusú bútoron a restaurálási munkafolyamatok bemutatása.
  • Lakáskultúra,
  • Otthon – 24 karátos csillogás 24 karátos aranyozás, annak hamisításai.
  • Mindezeket, hogyan lehet a legkönnyebben felismerni.
  • Átrium

Fehér László, restaurátor

Megkereséseit várom köszönettel emailban és telefonon egyaránt.

Kérem, hogy mobil telefonon, szükség esetén SMS-ben hagyjon üzenetet, amennyiben nem lennék elérhető. Amint tudom, vissza hívom!

Mobil: +36-30-941-86-39

A restaurálási árakat IDE kattintva tekintheti meg.

Lépjen velem kapcsolatba itt (képet is tölthet fel a restaurálandó tárgyról):

Adja meg telefonszámát is a gyorsabb, zökkenőmentesebb kommunikáció érdekében és visszahívom!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

Töltsön fel egy képet a tárgyról (nem kötelező)

Kérjük adja meg a képen látható kódot:


captcha

Kértem, tekintse meg galériámat is!