Restaurálás

Fehér László

Fehér László restaurátor
+36-30-941-86-39

A letűnt korok bútorait őrző, nem elhanyagolható számú lakosság, köztük gyűjtők és egy-egy nagy darabot őrző magánszemélyek jól tudják: értéket birtokolnak. Az antik bútoroknak a mai modern bútorokkal szemben nem csupán patinájuk és egyéniségük-egyediségük van, de olyan értékkel rendelkeznek, ami idővel egyre csak nő.

Az antikok évszázadot, évszázadokat éltek túl, s várhatóan még ennyit is kiszolgálhatnak. Az antik bútorok mindegyike tömör fából kézimunkával készült, s ettől vált két “egyforma” darab egyedivé, már korában is, napjainkban pedig különlegességé.

Patinájuk, időtállóságuk és egyre fogyatkozó számuk biztosítja, hogy értékük idővel csak egyre nő. Kiváltképpen akkor igaz ez, ha azokat szakszerűen ápoljuk. S mivel az antik bútorok, bár időtállók, de nem elnyűhetetlenek, elengedhetetlen a használattól, illetve elhasználódástól függő teljes restaurálás.

A szép, szakszerű restaurálás megtartja, illetve növeli a bútor értékét, s persze lakásunkban is szebben mutatnak. A szükséges beavatkozás során az antik bútorok visszanyerik eredeti pompájukat, olyanok lesznek, mint amilyeneknek a mesterek megalkották azokat több száz évvel ezelőtt.

A restaurálás körülményes, korhű eljárással végzett folyamat. Ha nem szakember végzi, nem hogy értékőrzés, értéknövekedés nem következik be, de helyrehozhatatlan károkat is okozhat a szakszerűtlen munka. Erre közel két évtizedes restaurátori, illetve igazságügyi szakértői munkásságom során sajnos nagyon sok példát láttam (erről bővebben az igazságügyi szakértő menüpont alatt olvashat). Amennyiben antik bútora felújítását tervezi, legalább olyan alaposan és nagy körültekintéssel válassza ki a megfelelő végzettségű, és kellő referenciával rendelkező antik bútor restaurátor szakembert, mint amilyen gonddal és féltve őrzi értékeit.

Fehér László, resturálás

Megkereséseit várom köszönettel emailban és telefonon egyaránt.

Kérem, hogy mobil telefonon, szükség esetén SMS-ben hagyjon üzenetet, amennyiben nem lennék elérhető. Amint tudom, vissza hívom!

Mobil: +36-30-941-86-39