Referenciák

Herman Ottó Múzeum

Lassan egy évtizedes munka kapcsolatunk során a Hermann Ottó Múzeummal több értékes bútort restauráltunk a múzeum részére. Egyebek mellett a 100 éves jubileum megünnepléséhez járultunk hozzá Lévay József íróasztalának- és a múzeum műkincseinek restaurálásával.

A B.A.Z. megyei közgyűlés elnökének dr. Ódor Ferencnek a felkérésére, a teljes elnöki dolgozó szoba neobarokk bútorainak felújítását vállaltuk el.

Felső-Vadász, Rákóczi kastély: a Rákóczi Ferenc porréját ábrázoló 24 karátos aranykeret felújítását végeztük el. Ennek során a keret alsó fele nagyrészben hiányzott. Ezt újonnan kellett kifaragni, úgy hogy a nagyközönség számára észrevehetetlen legyen. Így vontuk be a teljes kertet 24 karátos arannyal.

Lillafüred, Hotel Palota

a lillafüredi Hotel Palota részére íróasztalt restauráltunk, a hozzá illő trónszékkel. Az íróasztal különlegessége, hogy arra a Hotel Palota képmása van kifaragva. Az asztal Keszthelyről került vissza rendeltetési helyére a Lillafüredi Palota Szállóba. Az asztal akkori állapotát tükrözi, hogy darabokban és lövedékekkel volt teli.

Magyar Országház

Az Uniós terembe újítottunk fel a historizáló, eklektikus nagyszekrényt, annak felső orrnamentikájának újrafaragásával együtt.

Átány, templomi freskók felújítása: a bejáratnál található – plafonra rögzített – fára festett freskón – a bejárat közelségéből adódó hirtelen nedvesség és hőmérséklet változás miatt – megrepedezett, kitöredezett a festék. Munkánk során ezek a darabokat pótoltuk, valamint a hiányzó, lekopott festészeti motívumok újrafestését végeztük el.

Erkölcsi bizonyítvány

2002. 02. 11. / 048680

Kitüntetések

BAZ Megyei Kézműves Kamara és a Magyar Kézműves Kamara elnökeitől. 95 évi BNV-n a kiállítók között 1. helyezést értem el helyszíni bútorfelújításban.

Tekintse meg képgalériánkat!

Fehér László, restaurátor

Tisztelettel várom megkeresését emailban és telefonon egyaránt.

Kérem, hogy mobil telefonon, szükség esetén SMS-ben hagyjon üzenetet, amennyiben nem lennék elérhető. Amint tudom, vissza hívom!

Mobil: +36-30-941-86-39