Néha újítsunk az élettéren – bútorfelújítás a megfelelő módszer!

Antik bútor restaurátor

Fehér László, restaurátor,  mobil: +36-30-941-86-39

Időnként mindenkinek szüksége van a megújulásra. Ez lehet belső, külső megújulás, vagy csak korlátozzuk a lakásunk megújítására. Néha tovább kell lépni bizonyos élethelyzeteken, hiszen minden változik körülöttünk. Nekünk is változni kell, erre egy jó példa a bútorfelújítás.

Hogy hogy jutunk arra az elhatározásra, hogy fel kell újítani? Idővel minden elhasználódik, tönkremegy, vagy csak csupán megunjuk a régit. A gyerekek felnőnek, már nincs szükségi kiságyra, nem kell arra figyelni, hogy az apróság nehogy felhasítsa a bőr ülőgarnitúrát.

Eljön az ideje az igényes bútorok beszerzésének. Ilyenkor el kell rohanni bútorboltba? Netán készíttetni kell új bútorokat? Ez is lehet egy megoldás, azonban még mindig ott van a család. Ott vannak a gyerekek. Már nem játékra van szükségük, de annál több mindenre igen. Nekik is kell saját lakás, azt is be kell rendezni. Mindez pénzkérdés.

Mint mondani szokták: abból van a legkevesebb. Ezért át kell gondolni a teendőket: veszünk vagy felújítunk? Első körben szinte mindenki a vásárlás mellett voksol. Aztán többnyire meggondolja magát: mi lesz a régi bútorokkal? Kidobjuk őket a szemétbe? Jobb esetben elajándékozzuk? A kellemes emlékek, a családi események mind ezekhez a bútorokhoz köthetők.

Marad tehát a bútorfelújítás. Mi magunk álljunk neki? De hogyan? Mit kell megvenni hozzá, hol vásároljunk? Ki fogja összerakni a szétszedett bútorokat?

Mennyire lesz tartós az egész? Érdemes keresni megfelelő szakembert és a tanácsát kérni. Készítessünk pénzügyi tervet, mi mennyibe fog kerülni, hogyan lehet beszerezni, mennyi lesz a szállítási díj, munkadíj?

Egy komoly szakember nem fog vetetni velünk plusz kárpit anyagot, nem fog felesleges költségekbe verni bennünket, mert tudja, hogy úgyis hozzá fordulunk ismét, őt fogjuk ajánlani barátainknak, ismerőseinknek. Tehát kölcsönös a megfelelés, ezért bátran bízzunk szakértelmében.

Mivel hosszú távra tervezünk, érdemes a netán drágább, de jobb minőségű anyagokat megvenni, a kész bútor áránál még így is jóval olcsóbban fog kijönni a vége. A minősége is az általunk elvárt lesz, hiszen garanciát kapunk a mestertől, biztos nem fog szétesni az első tv nézés alkalmával a kedvenc fotelunk. Ráadásul a feleslegesen álló, felújított bútorokat oda is tudjuk adni az új lakásba gyermekeinknek, ezzel is segítve őket a „fészekrakásban”.

Megkereséseit várom köszönettel emailban és telefonon egyaránt.

Kérem, hogy mobil telefonon, szükség esetén SMS-ben hagyjon üzenetet, amennyiben nem lennék elérhető. Amint tudom, vissza hívom!

Fehér László, mobil: +36-30-941-86-39

Néha újítsunk az élettéren – bútorfelújítás a megfelelő módszer!
5 (100%) 1 szavazat