Bútorfelújítás

Bútor felújításIdővel minden bútorra ráfér egy felújítás, az antik bútorok esetében ez többet jelent egy egyszerű átfestésnél.

Miután restaurátor műhelyünkbe kerül egy antik bútor, felmérjük korát, felkutatjuk a bútor eredeti állapotára, kinézetére vonatkozó információkat. Ehhez mérten feltárjuk a bútor javításának szükséges részeit, melyről pontos, mindenre kiterjedő írásos dokumentumot készítünk.

Az írásos dokumentum tartalmazza javításra, felújításra jelölt területeket:

  • a javítás során alkalmazott munkafolyamatokat,
  • a felújítás során alkalmazott technológiát,
  • a felhasználandó alapanyagokat,
  • vegyszereket,
  • felületkezelő anyagokat,
  • és egy körülbelüli költségvetést.

A költségvetés ekkor realizálódik.

Az írásos dokumentum alapján a megrendelő írásbeli jóváhagyása szükséges a munka megkezdéséhez. A jóváhagyott tervezett feladatok alapján kezdjük el a felújítási munkákat.

Az restaurációs munkálatok mindig egy alapos bútortisztítással kezdődnek, amely akár az antik bútor szétszedésével is járhat. A tisztítási folyamat végén látszik teljes bizonyossággal, hogy mely pontokon szükséges a bútor helyreállítása: a sérülések, hibák javítása; a kitört, hiányzó alkatrészek pótlása. A restaurációs munkafolyamat végén az eredeti kornak megfelelő technológiával, korának megfelelő felületkezelő anyag felvitelével fejeződik be.

Fehér László, bútor felújítás

Megkereséseit várom köszönettel emailban és telefonon egyaránt.

Kérem, hogy mobil telefonon, szükség esetén SMS-ben hagyjon üzenetet, amennyiben nem lennék elérhető. Amint tudom, vissza hívom!

Mobil: +36-30-941-86-39