Bútor restaurálás

restaurált bútorMiután restaurátor műhelyünkbe kerül egy antik bútor, mindenképpen szemügyre kell vennünk az állapotát, hogy milyen munkáltatokat kell elvégezni rajta.

Ezt követően egy állapotleírást készítünk, amely pontosan tartalmazza a szükséges munkafolyamatokat,alkalmazni kívánt eljárási technológiákat, illetve a használandó vegyszereket, alapanyagokat.

A megrendelő jóváhagyását követően elkezdjük a restaurációs munkákat, melyek a leírásnak megfelelően a bútor tisztásával, illetve esetenként annak szétszedésével kezdődik.

A teljes tisztítást követően a sérülések, hibák, kitörések helyreállítása, pótlása következik, majd a korhű technológiával az eredetinek megfelelő felületkezelő anyag felvitele.

A hibák kijavításánál elengedhetetlen az eredeti bútordarab színének és erezetének megfelelő faanyaggal történő pótlása, javítása. Itt megjegyezendő, hogy restaurátori alapvető követelmény, hogy amennyiben az adott bútorból hiányzik egy darab, mely a restauráció folyamán másolat készítésével pótlásra kerül, az úgy kell rögzíteni, hogy esélyt adjunk annak a lehetőségnek, hogy amennyiben előkerül a bútor eredeti hiányzó darabja, úgy az könnyen, károsodás nélkül cserélhető legyen.

Fehér László, bútor restaurátor

Megkereséseit várom köszönettel emailban és telefonon egyaránt.

Kérem, hogy mobil telefonon, szükség esetén SMS-ben hagyjon üzenetet, amennyiben nem lennék elérhető. Amint tudom, vissza hívom!

Mobil: +36-30-941-86-39