Biedermeier íróasztal – antik dolgozószobába

Antik bútor restaurálás

Fehér László, restaurátor,  mobil: +36-30-941-86-39

A biedermeier átmeneti művészi stílus volt elsősorban Közép-Európában 1815-1848 között. Több művészeti ágban, így a lakáskultúrában is jelentkezett. A stílus békét, nyugalmat áraszt, egyszerű eszközökkel, egyszerű emberek nyelvezetén.

Jellegzetesek a biedermeier bútorok hajlított formái, új szekrénytípus a vitrines szekrény. Polgári stílus, Bécsben, főleg német területeken uralkodott. Fő jellemvonása: otthonosság, érzelmesség, egyszerűség. A polgárok a saját lakosztályaikat bútorozták be biedermeier bútorokkal. A diófa bútorok új korszaka a: biedermeier.

Az utolsó, egyben a legnagyobb klasszicista bútorstílus. A legközelebb áll hozzánk, máig készítenek ilyen stílusú bútorokat, német és osztrák eredetűek. Vonalvezetésében egyszerű letisztult formák jellemzik. A maga korában hihetetlenül modern, előremutató stílus volt. Ebben a stílusban készítették a legtöbb diófa bútort. Vevői önként vállalták a lekicsinylést.

Hagyatékokból is hozzájuthatunk antik darabokhoz. Öröklés kapcsán van, aki inkább értékesíti ezeket az antik darabokat. Home office (angolból átvett); szó szerinti fordításban otthoni irodát jelent. Az internet térhódításával egyre többen viszik haza (munkaidőben) a munkájukat, sőt, el sem viszik hazulról.

Az antik stílust kedvelők biedermeier íróasztalt régiségkereskedésekben 100 000, – Ft körüli értéken tudnak vásárolni, és ha szükséges szakemberrel tudják restauráltatni. Ezeknek értéke várhatóan csak emelkedni fog, ezért érdemes ezeket felújíttatni, eredeti állapotba állíttatni. Kimunkálásuk miatt ezek az íróasztalok térbe is rakhatóak, lenyűgöző látványt nyújthatnak egy irodába belépő ügyfélnek.

Egy harmonizáló környezetben a hatása felülmúlhatatlan, gyakorlatban is alkalmazható és főként ügyvédi irodákban, vagy komoly ügyfeleket kiszolgáló könyvelő irodákban a helye. Ahol aztán, sajátos hangulatával emelheti az ügyfél-szolgáltató üzleti kapcsolatának színvonalát, komolyságát. Hirdetési felületeken is, meglepően, egész magas számban elérhetőek a biedermeier íróasztalok, a 65 000, – Ft-os ártól a több százezer forintos darabig.

Szerencsére vannak még e területnek is szakértői, akik védik, óvják ezeknek a különleges daraboknak a fennmaradását, és a restaurátorok szakértelmét igénybe véve, nem tűnnek el ezek, a régi korokat idéző és nagyon értékes darabok.

Megkereséseit várom köszönettel emailban és telefonon egyaránt.

Kérem, hogy mobil telefonon, szükség esetén SMS-ben hagyjon üzenetet, amennyiben nem lennék elérhető. Amint tudom, vissza hívom!

Fehér László, mobil: +36-30-941-86-39

Biedermeier íróasztal – antik dolgozószobába
Értékelés