Antik képkeretek fajtái, felhasználási módok

Antik bútor restaurátor

Fehér László, restaurátor,  mobil: +36-30-941-86-39

Professzionális képkeretezéssel mindennemű grafika, festmény, fotó, egyéb képi anyag dekoratív keretezését el lehet végezni. A képeken kívül egyéb tárgyak, tükör, szőtt anyagok, 3D tárgyak stb… keretezése is lehetséges.

A régi, sérült képek, képkeretek azonban az antik kategóriába tartoznak, mely szó egy egyediséget, egy régi és általában hatalmas értékkel bíró kategóriát jelent. Eltekintve a modern kori képek, keretek, egyáltalán a keretezési munka, technika sokszínűségétől, az antik képkeretek szeretete és tisztelete egy szűkebb réteg kedvelt célcsoportja.

Antik: az ókori görög vagy római társadalmi renddel, művészettel, kultúrával kapcsolatos, onnan származó, rá vonatkozó. Az antik művészet felfedezése a reneszánsz idején történt. Az antik tárgyak ma nagy értékűek. Az antik művészetet ma is csodálják, ezt a szót a „régi” megjelölésére használják.

Antik képkeret hallatán, talán legelőször egy szép festmény jut eszünkbe, holott ugyanilyen „foglalatba” tehető egy tükör, egy kézimunka vagy egy korszakalkotó esküvői kép. Kiváló marketing eszköz egy fotó szalon számára, hogy egy esküvő képét/képeit antik képkeretbe helyezi, és úgy adja át a jegyes párnak, ezzel megemelve az egész esemény rangját, hangulatát. Saját bevételét és imigét pedig növelve ezáltal az egyedi ötlet által.

Számos antik képkeretféleséget ismerünk: biedermeier képkeret, florentin keret, barokk képkeret, blondel képkeret. Mint ahogy különféle típusú képkeretek vannak, ugyanígy a képkeretek ára is nagyon változó. Vannak régiség boltok, antikváriumok, akik ezeket árulják az érdeklődő vásárlók számára.

Régiség piacokon, vagy az utóbbi évek gyakorlata szerint on-line hirdetési oldalakon is elérhetőek ezek, akár aukciókon keresztül is. Az biztos, hogy az a szűk vásárlói réteg, akik az antik képkeretek után érdeklődnek, általában magas művészeti, művészettörténészi ismeretekkel rendelkeznek az adott kort illetően is. Egy-egy felismert értékes darabért hajlandóak magas összegeket is kifizetni.

Vannak magánszemélyek, akiket annyira elragad ezen tárgyak szépsége, hogy műgyűjtővé válnak, és folyamatosan keresik a megvásárolni kívánt képkereteket. Mégis, leginkább egy csodálatos festmény kereteként képzelhetjük el az igazi antik képkeretet.

Megkereséseit várom köszönettel emailban és telefonon egyaránt.

Kérem, hogy mobil telefonon, szükség esetén SMS-ben hagyjon üzenetet, amennyiben nem lennék elérhető. Amint tudom, vissza hívom!

Fehér László, mobil: +36-30-941-86-39

Antik képkeretek fajtái, felhasználási módok
4 (80%) 3 szavazats