Antik bútor restaurálás

antik bútor restaurálásAmikor restaurátor műhelyünkbe kerül egy antik bútor, alaposan szemügyre vesszük az állapotát, hogy milyen munkáltatokat kell elvégezni rajta.

Ezt követően egy állapotleírást készítünk, aminek pontosan tartalmaznia kell a szükséges munkafolyamatokat, alkalmazni kívánt eljárási technológiákat, illetve a használandó vegyszereket, alapanyagokat.

A megrendelő jóváhagyását követően elkezdjük a restaurációs munkákat, melyek a leírásnak megfelelően a bútor tisztásával, illetve esetenként annak szétszedésével kezdődik.

A teljes tisztítást követően a sérülések, hibák, kitörések helyreállítása, pótlása következik, majd a korhű technológiával az eredetinek megfelelő felületkezelő anyag felvitele.

A hibák kijavításánál elengedhetetlen az eredeti bútordarab színének és erezetének megfelelő faanyaggal történő pótlása, javítása. Itt megjegyezendő, hogy restaurátori alapvető követelmény, hogy amennyiben az adott bútorból hiányzik egy darab, mely a restauráció folyamán másolat készítésével pótlásra kerül, az úgy kell rögzíteni, hogy esélyt adjunk annak a lehetőségnek, hogy amennyiben előkerül a bútor eredeti hiányzó darabja, az könnyen, károsodás nélkül cserélhető legyen.

Fehér László, antik bútor restaurátor

Megkereséseit várom köszönettel emailban és telefonon egyaránt.

Kérem, hogy mobil telefonon, szükség esetén SMS-ben hagyjon üzenetet, amennyiben nem lennék elérhető. Amint tudom, vissza hívom!

Mobil: +36-30-941-86-39