Antik bútor készítés

antik bútor készítésFontos kiemelni, hogy mielőtt egy antik bútort készítünk megrendelésre, a bútornál feltüntetjük, hogy nem egy eredeti darabról, hanem egy másolati példányról beszélünk.

Amennyiben ez nem történik meg, az hamisításnak minősül. Egy ilyen antik bútor készítése általában megrendelésre történik, a célja, hogy egy már meg lévő antik bútor korhű másolatát készítsük el. Ennek munkafolyamatát mindig a készítendő bútor keletkezésének idején alkalmazott technológia és alapanyag használat határozza meg.

Antik bútort készítés

Megkereséseit várom köszönettel emailban és telefonon egyaránt.

Kérem, hogy mobil telefonon, szükség esetén SMS-ben hagyjon üzenetet, amennyiben nem lennék elérhető. Amint tudom, vissza hívom!

Mobil: Fehér László, +36-30-941-86-39

Az antik bútorokról…

Sok olyan eszköz van, aminek feltalálásáért nem lehetünk elég hálásak, ám a bútorok felsorolása ilyen esetben nem sok embernek jutna eszébe.

A mesteri tudás és a művészet találkozása olyan produktumot eredményez, mely nem csak a bútor elkészítésének korában, hanem még az utókor számára is tetszetős és értékes darabokat jelent. Gondoljunk csak a barokk vagy a reneszánsz korában és stílusában készített bútorokra: akkor is és ma is nagyon sok bútortulajdonosnak tetszett és tetszik a bútor mérete, a színe, precíz és aprólékos díszítése.

A restaurátorok azok, akik mesterfokon értenek ezeknek a bútoroknak a felújításához, esetleg egy eredeti bútorhoz hasonló darab elkészítéséhez, másolásához.

Antik bútorokat örökölt, és szükséges lenne a felújítás?

Ezek a bútorok, bármennyire is tartósak és stabil darabok voltak, idővel veszítenek fényükből, és még a formájuk is változhat kissé. Az antik bútorok restaurálása adja meg azt a lehetőséget, hogy újra eredeti fényükben hívják fel magukra a figyelmet.

Az antik bútorok restaurálásának folyamán a restaurátor mindig hűek maradunk a bútor elkészítésének korára jellemző anyagokhoz és technológiához, így a régi korok iránti művészet tisztelete továbbra is megmarad.

Sok, ma készült bútordarabot illetnek antikolt hatás jelzővel, melyekről érdemes azt tudni, hogy ilyenkor nem az antik korban készült bútorokról beszélünk, hanem az antik kor stílusának jellemzői alapján elkészített bútordarabokról, melyek a modern korra jellemző anyagokból és a fejlett technológiai megoldásokkal készült bútorokat foglalja magába. Ezzel az eljárással lehet elkészíttetni egy modern televízióhoz a szekrényt úgy, hogy az harmonizáljon az eredeti antik berendezés többi elemével.

Ebben az esetben nem eredeti bútordarabról beszélünk, hanem egy másolatról, ami készülhet akár egy fénykép alapján is. Például, kiegészítésképpen egy reneszánsz kori együttes hiányzó darabja pótolható ezzel a megoldással. Ebben az esetben a restaurátor elkészíti a másolatot, mely darabon diszkréten jelzi a másolat jelzést. E nélkül a jelzés nélkül hamisítványként jelenhet meg a bútordarab az antik kereskedelemben, ez pedig jelentős árbeli különbséget is jelent.

Megkereséseit várom köszönettel emailban és telefonon egyaránt.

Kérem, hogy mobil telefonon, szükség esetén SMS-ben hagyjon üzenetet, amennyiben nem lennék elérhető. Amint tudom, vissza hívom!

Fehér László, mobil: +36-30-941-86-39